Business Internaţional

Hackerii au pus la pământ YouTube-ul rusesc: RuTube este indisponibil de trei zile pe fondul unui atac cibernetic de amploare

Hackerii au pus la pământ YouTube-ul rusesc: RuTube...

Autor: Petru Mazilu

12.05.2022, 11:58 57

RuTube, unul dintre cele mai mari site-uri de streaming video din Rusia este indisponibil de trei zile din cauza unui atac cibernetic, anunţă Sky News.

Versiunea rusească a YouTube a fost scoasă din funcţiune luni, de Ziua Victoriei, în urma unui incident cibernetic.

Marţi, site-ul RuTube era negru şi avea un scurt mesaj pe care scria: „Atenţie! Site-ul este în curs de lucrări tehnice. Site-ul a fost atacat. În acest moment, situaţia este sub control. Datele utilizatorilor au fost salvate".

Ulterior, RuTube a anunţat pe Telegram că a fost ţinta „celui mai mare atac cibernetic" pe care l-a văzut până acum. Totuşi, echipa din spatele RuTube a negat informaţiile potrivit cărora ar fi pierdut codul sursă al site-ului.

Portalul, conceput ca un echivalent al YouTube favorabil Kremlinului, a revenit online miercuri după-amiază, deşi se încarcă încă greu.

Invazia Rusiei în Ucraina a provocat un flux aproape constant de atacuri cibernetice de nivel scăzut asupra site-urilor web din ambele ţări.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO