Business Internaţional

Helge Lund, şeful celei mai mari companii din Norvegia, şi-a schimbat jobul pentru un salariu de zece ori mai mare

Helge Lund. AFP/Mediafax Foto

Helge Lund. AFP/Mediafax Foto

Autor: Daniela Stoican

20.10.2014, 00:04 2249

Helge Lund, unul din cei mai cunoscuţi executivi din sectorul petrolier mondial, care a condus dezvoltarea gigantului petrolier Statoil, va câştiga de zece ori mai mult la compania petrolieră mult mai mică BG din Marea Britanie, scrie Financial Times.

“Foarte rar se întâmplă ca boardul unei companii să atragă un manager de succes la o companie mică. Sectorul petrolier e mult mai complicat atunci când preţul petrolului este mic”, explică J. Robinson West, consultant la Centrul pentru Studii Strategice şi Internaţionale din SUA.

Lund, care a condus Statoil, cea mai mare companie norvegiană, timp de zece ani, a stabilizat compania şi apoi i-a asigurat o tranziţie lină în urma fuziunii cu divizia petrolieră a Hydro. Lund a devenit regele petrolului în Norvegia, cel mai mare stat producător petrolier din Europa după Rusia.

Statutul lui Lund în Norvegia este dovedit de faptul că principalul ziar financiar din ţară i-a dedicat 12 pagini după anunţul că va părăsi Statoil. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO