Business Internaţional

Japonia trage bursele europene pe scădere

Autor: Vlad Popescu

22.08.2012, 10:53 444

Totodată, investitorii aşteaptă concluziile discuţiilor bilaterale care încep miercuri între liderii europeni.

Premierul elen Antonis Samaras se va întâlni miercuri cu premierul luxemburghez Jean-Claude Juncker, preşedintele Eurogroup, forul miniştrilor de Finanţe din zona euro, care va efectua o vizită de o zi la Atena. Vineri, liderul elen va merge la Berlin pentru discuţii cu cancelarul german Angela Merkel, după care se va întâlni la Paris cu preşedintele Francois Hollande. Merkel şi Hollande au programată o întrevedere bilaterală pentru joi.

Japonia a înregistrat un deficit comercial de 517,4 miliarde yeni (6,5 miliarde dolari) în luna iulie, faţă de un excedent de 60,3 miliarde yeni în iunie, a anunţat miercuri ministerul Finanţelor de la Tokyo. Variaţia este cauzată de recesiunea din zona euro şi încetinirea creşterii economice a Chinei, care au exercitat presiuni negative asupra exporturilor, în timp ce creşterea preţurilor petrolului a contribuit decisiv la majorarea importurilor.

Indicele Stoxx 600 al celor mai importante acţiuni europene a scăzut cu 0,6% în debutul şedinţei de tranzacţionare. Pieţele asiatice au scăzut miercuri cu 0,5%. La New York, indicele Standard & Poor's 500 a închis marţi în scădere cu 0,4%, însă a atins în cursul şedinţei maximul ultimilor patru ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO