Business Internaţional

Milionarii Asiei i-au depăşit pe cei ai Europei

Milionarii Asiei i-au depăşit pe cei europeni. Activele deţinute de milionarii lumii se ridică la 42.700 miliarde dolari

Autor: Adrian Voicu

22.06.2011, 20:16 631

Numărul milionarilor din Asia a depăşit pentru prima dată peacela al milionarilor europeni, iar în câţiva ani acesta l-ar puteadepăşi pe cel al milionarilor americani, arată cel mai recentraport al companiei Merrill Lynch-Capgemini, citat de Reuters.

Încurajat de creşterea rapidă a economiei Chinei şi Indiei,numărul milionarilor din zona Asia-Pacific a urcat cu 10% la 3,3milioane, fiind depăşit doar de cei 3,4 milioane de milionari dinAmerica de Nord şi urmat de cele 3,1 milioane de milionarieuropeni.

Bogăţia totală a Asiei, în creştere cu 12% la 10.800 de miliardede dolari în 2010, a depăşit-o pe cea a Europei şi ameninţă să odepăşească pe cea a SUA şi Canadei, unde avansul a fost de 9% pânăla 11.600 de miliarde de dolari.

"Pieţele lor de capital sunt emergente, dar economiile lor auajuns deja (la nivelul ţărilor dezvoltate - n.r.)", a declarat JohnThiel, şef al grupului de private banking Merrill. "Nu mai suntemergente".

Activele deţinute de milionari la nivel mondial au urcat cu 9,7%până la un nivel record de 42.700 miliarde dolari - depăşindrecordul înregistrat în 2007 - în timp ce numărul persoanelor caredeţin active de cel puţin un milion de dolari, excluzând locuinţaproprie, a urcat cu 8,3% la 10,9 milioane, se mai arată înraport.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO