Business Internaţional

Partidul preşedintelui Emmanuel Macron, favorit la câştigarea alegerilor parlamentare din Franţa

Partidul preşedintelui Emmanuel Macron, favorit la...

Autor: Andrei Ionascu

29.05.2017, 09:49 85

Potrivit unui sondaj de opinie realizat de Odoxa pentru postul de radio France Inter şi publicaţia L'Express, formaţiunea Republica în Mişcare (liberal-socială) va obţine 29% dintre voturi la scrutinul parlamentar din iunie.

Partidul de extremă-dreapta Frontul Naţional se află pe locul secund în preferinţele de vot, cu 17%. Formaţiunea de centru-dreapta Republicanii este creditată cu 15%.

Partidul de extremă-stânga Franţa Nesupusă, al candidatului la prezidenţiale Jean-Luc Melenchon, ar obţine 14% în cadrul alegerilor parlamentare.

Alte sondaje recente au sugerat, de asemenea, că partidul lui Emmanuel Macron ar urma să devină cea mai importantă formaţiune din camera inferioară a Parlamentului francez, în faţa socialiştilor şi conservatorilor.

Preşedintele francez Emmanuel Macron intenţionează să transmită o reformă privind reglementările în domeniul muncii până la sfârşitul lunii septembrie, înainte de a aborda schemele de pensii, în 2018.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO