Business Internaţional

Planul Rusiei de a folosi o replică a sediului Parlamentului german ca ţintă într-un poligon, criticat de Germania

Planul Rusiei de a folosi o replică a sediului...

Autor: Mihai Draghici

24.02.2017, 16:08 115

Ministerul rus al Apărării a anunţat miercuri că va construi o replică a Reichstag-ului pentru a le oferi membrilor "Armatei Tinerilor", un program pentru deprinderea abilităţilor militare, oportunitatea de a "ataca o locaţie specifică, nu ceva abstract".

Reacţia Guvernul Germaniei nu a întârziat. "Planul este surprinzător şi vorbeşte de la sine", a transmis Ulrike Demmer, purtătorul de cuvânt al Guvernului de la Berlin, citat de site-ul agenţiei Associated Press.

"Noi nu am construi nimic de acest gen pentru educarea tineretului german", a declarat, la rândul său, Martin Schaefer, purtătorul de cuvânt al Ministerului german de Externe.

Reichstag-ul, sediul Parlamentului german, a fost scena unor confruntări militare în 1945 între Armata Roşie şi trupele naziste. Clădirea, inaugurată în 1894, a fost restaurată după reunificarea Germaniei.

La Moscova, generalul Igor Konaşenkov a respins criticile Berlinului, exprimând susţinere pentru acest plan şi argumentând că "va contribui la educarea în spirit patriotic a cetăţenilor tineri şi a oaspeţilor străini".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO