Business Internaţional

Povestea antreprenorului care a fondat una dinte cele mai cunoscute companii de tehnologie din lume

Povestea antreprenorului care a fondat una dinte cele mai...

Autor: Andra Stroe

02.07.2023, 16:26 1948

După ce a avut şansa să ajungă în Statele Unite şi să îşi pună pasiunea pentru electronică în valoare prin studii şi, ulterior, ca angajat al gigantului AMD, Jensen Huang a profitat de cunoştinţele şi experienţa acumulate pentru a pune la rândul său bazele unui nou gigant tech: NVIDIA.

Născut în iarna anului 1963, în Taiwan, Huang a fost interesat, încă din copilărie, de zona de electronică şi IT. După ce s-a mutat, alături de părinţii săi, în Thailanda, pe fondul unor conflicte civile familia a decis să îl trimită, împreună cu fratele său, în Statele Unite. Aici avea să urmeze Universitatea de Stat din Oregon, absolvind cu o diplomă în inginerie electrică. În timpul facultăţii a întâlnit-o şi pe viitoarea sa soţie, Lori, care era la vremea aceea colega sa de laborator, şi cu care are în prezent doi copii.

S-a înscris apoi la un master în acelaşi domeniu, în cadrul Stanford. Ulterior s-a alăturat echipei AMD ca designer de microprocesoare, însă după un timp a decis să plece din multinaţională şi să pornească pe calea antreprenoriatului. În 1993, alături de Chris Malachowsky şi Curtis Priem, a pus bazele NVIDIA, companie activă iniţial în industria de gaming.

Sub conducerea sa, businessul s-a extins în varii domenii, inclusiv în automotive şi data centere, până în punctul în care a ajuns lider global în industria de procesoare grafice, iar în 1999 s-a listat la bursă.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO