Business Internaţional

Reacţia liderului laburiştilor după victoria lui Johnson: Boris Johnson a câştigat susţinerea partidului său, nu a ţării

Reacţia liderului laburiştilor după victoria lui...

Autor: Teodora Marinescu

23.07.2019, 14:38 103

Boris Johnson a obţinut susţinerea partidului său, însă nu a câştigat susţinerea întregii ţări, a declarat marţi liderul opoziţiei britanice Jeremy Corbyn, în contextul în care acesta a fost ales la şefia Partidului Conservator şi implicit premierul Marii Britanii, relatează site-ul postului CNN.

Corbyn s-a declarat împotriva ieşirii Marii Britanii din UE fără un acord, despre care Boris Johnson a afirmat că este un scenariu pe care îl ia în considerare.

Johnson a anunţat anterior că doreşte să încheie un acord cu Uniunea Europeană, dar este pregătit să părăsească Blocul comunitar la data de 31 octombrie şi fără un acord.

Consiliul European a decis amânarea ieşirii Marii Britanii din UE până pe 31 octombrie 2019. Camera Comunelor a respins de trei ori Acordul negociat de Guvernul Theresa May cu Uniunea Europeană. În cazul în care Acordul ar fi aprobat, ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană ar urma să se producă imediat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO