Business Internaţional

Şeful Deutsche Bank, cel mai puternic bancher din Germania, va fi înlocuit de doi subalterni

Şeful Deutsche Bank, cel mai puternic bancher din Germania, va fi înlocuit de doi subalterni

Autor: Bogdan Cojocaru

27.07.2011, 00:03 421

Deutsche Bank va avea din 2012 doi codirectori generali, care îlvor înlocui pe actualul CEO Josef Ackermann, scrie Bloomberg. Bancaa decis să-i numească pe Anshu Jain (st.)şi Juergen Fitschen ca înlocuitori ai lui Ackermann, care varenunţa la postul său cu un an înaintea expirării contractului.

Decizia Deutsche Bank pune capăt unei perioade de peste doi anide speculaţii legate de viitorul conducerii instituţiei. Banca araportat pentru cel de-al doilea trimestru o creştere a profituluinet de 3,3%, la 1,2 miliarde euro. Rezultatul a fost influenţatnegativ de reducerea valorii portofoliului de datorii greceşti şiplata unei taxe bancare în Germania.

Valoarea activelor cu riscuri legate de Portugalia, Italia,Irlanda, Spania şi Grecia era de 3,67 miliarde euro la finele luniiiunie, cu 70% mai redusă decât la sfârşitul anului trecut. Jain, 48de ani, este născut în India şi şi-a început cariera la DeutscheBank în urmă cu 16 ani, ca agent de vânzări cu salariu fix.

Pe parcurs a ajuns să conducă divizia pentru companii şi cea deinvestiţii, care aduce cea mai mare parte din veniturile grupului.Fitschen a venit la Deutsche Bank în 1987 şi a devenit în 2005directorul diviziei germane. În 2009 a intrat în consiliul directoral grupului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO