Business Internaţional

Şeful Volkswagen spune că maşinile electrice vor fi inccesibile persoanelor cu venituri mici

Şeful Volkswagen spune că maşinile electrice vor fi...

Autor: Departamentul Economic

20.01.2019, 15:57 2247

Trecerea la vehiculele electrice va face autoturismele mult mai scumpe, ceea ce înseamnă că acestea vor deveni inaccesibile persoanelor cu venituri mici în viitor, a declarat preşedintele Volkswagen într-un interviu publicat duminică.

"Avem scopul clar de a face ca electromobilitatea să fie accesibilă unei mari părţi a populaţiei", a declarat Hans-Dieter Poetsch pentru ziarul Welt am Sonntag. Dar a adăugat că menţinerea preţurilor pentru vehiculele de început de gamă va fi dificilă.

"Nivelul actual al preţurilor nu poate fi menţinut dacă aceste maşini sunt echipate cu motoare electrice", a spus Hans-Dieter Poetsch. "Prin urmare, vor fi, în mod inevitabil, creşteri semnificative ale preţurilor în segmentul maşinilor mici".

Poetsch s-a referit şi la obiectivele dure de reducere a emisiilor auto de gaze cu efect de seră, cu 37,5% până în 2030, pe care Uniunea Europeană le-a adoptat în decembrie.

Volkswagen a declarat în decembrie că îşi va revizui planurile de producţie în masă a vehiculelor electrice, pentru a atinge obiectivele UE.

Compania intenţionează să cheltuiască aproape 44 de miliarde de euro pentru dezvoltarea maşinilor electrice şi a automobilelor autonome până în 2023.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO