Business Internaţional

Un manager de investiţii care a strâns peste 100.000 de dolari pentru campania Ice Bucket Challenge a fost găsit mort

Un manager de investiţii care a strâns peste 100.000 de...

Autor: Luciana Georgescu

19.08.2014, 14:56 973

Investitorul Corey Griffin, 27 de ani, care a reuşit să adune 100.000 de dolari pentru evenimentul caritabil ALS Ice Bucket Challenge a murit după ce a făcut un salt de pe acoperişul unei clădiri de două etaje de pe insula Nantucket, din statul Massachusetts, SUA, scrie Business Insider.

Martorii au declarat poliţiei locale că iniţial Griffin a plutit pentru o perioadă deasupra apei, iar apoi s-a dus la fund şi nu a mai ieşit la suprafaţă.

Colin Perry, salvamarul de gardă, a făcut mai multe salturi în încercarea de a-l scoate pe Grifiin la suprafaţă, iar în cele din urmă a reuşit să îi aducă trupul la mal. Salvamarul a încercat câteva tehnici de reanimare, însă nu au dat roade. Griffin a fost declarat mort la ora trei de către personalul Spitalului Nantucket Cottage.

Griffin a lucrat pentru Risk Assistance Network + Exchange (RANE), o companie din domeniul financiar. A fost prieten apropiat cu Pete Frates, fostul căpitan de baseball de la Colegiul din Boston, care a popularizat evenimentul ALS Ice Bucket Challenge.

“Să ofere o mână de ajutor nu era nimic nou pentru Griff. A muncit din greu pentru ALS. Ne dădeam mesaje în fiecare zi, plănuind şi căutând modalităţi de strângere a fondurilor”, a scris Frates pe pagina lui de Facebook.

Griffin a absolvit Colegiul Babson din Wellesley, Massachusetts, în apropiere de Boston. Imediat după absolvirea facultăţii, Griffin a lucrat pentru Bain Capital, o firmă de investiţii, iar ulterior ca director pentru iniţiative strategice la RANE, potrivit profilului personal de LinkedIn.

"ALS Ice Buckek Challenge" este o campanie de donaţii la care au aderat numeroase personalităţi din întreaga lume. Participanţii sunt provocaţi să îşi toarne pe cap apă rece şi să facă o donaţie pentru cerecetarea în domeniul afecţiunilor cerebrale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO