Companii

Arctic îşi consolidează poziţia în România cu un centru logistic pentru piese de schimb. Compania este cel mai mare producător local de electrocasnice, cu două fabrici în judeţul Dâmboviţa

Arctic îşi consolidează poziţia în România cu un...

Autor: Cristina Roşca

08.04.2022, 00:08 790

Arctic, ce deţine local două unităţi de producţie, a des­chis şi un centru logistic în România, acesta urmând a deservi 23 de pieţe. Compania îşi consolidează astfel poziţia pe plan local.

„România are un rol strategic, la intersecţia a trei mari pieţe, ceea ce o face ideală atât ca hub de producţie, cât şi ca un centru important de coordonare a activităţilor logistice“, a declarat Murat Büyükerk, chief executive officer al Arctic.

Centrul logistic va asigura piese de schimb pentru toate produsele vândute de Arctic şi Arçelik. Piesele provin de la cele două fabrici Arctic din România, dar şi de la cinci unităţi de producţie ale Arçelik din Turcia şi din China.

În 2020, ultimul an pentru care există date, cele două fabrici Arctic au realizat împreună 3,2 milioane de pro­duse - aparate frigorifice şi maşini de spălat. Compania exportă 84% din producţia totală în peste 80 de ţări. De altfel, Artic este unul dintre cei mai mari exportatori locali, ocupând poziţia 27 în clasamentul pe 2021, în urcare de pe 30.

„Ne-am angajat să transformăm România într-un hub de producţie nu doar pentru regiune, ci pentru întreaga Europă. Am făcut paşi concreţi în această direcţie“, mai spunea recent Murat Büyükerk.

De altfel, ZF a scris că producţia de electronice şi electrocasnice se conturează ca al doilea motor industrial al României la export.

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO