Companii

Centrul Medical Unirea da startul extinderii agresive cu un program de investitii de 20 mil. euro

Centrul Medical Unirea da startul extinderii agresive cu un program de investitii de 20 mil. euro

Wargha Enayati, managing director al CMU: "Este prima investitie de amploare pe care o facem dupa atragerea fondului 3i de anul trecut. Nu este insa usor sa intri in parteneriate. Din zece incercari, cel mai probabil vom incheia un singur deal".

11.04.2008, 20:39 29

Furnizorul de servici medicale private Centrul Medical Unirea (CMU), intrat anul trecut in portofoliul fondului de investitii 3i, va investi in acest an peste 20 mil. euro in extinderea retelei de clinici, atat organic, cat si prin achizitii. Bugetul anuntat poate fi majorat "in functie de oportunitatile care apar".
"Daca in 2007 investitiile noastre au fost de numai cateva milioane de euro, anul acesta va fi cel mai agresiv pentru Centrul Medical Unirea din punctul de vedere al extinderii", a spus Wargha Enayati, managing director al CMU.
CMU este unul dintre principalii operatori de clinici private de pe piata locala, cu o cifra de afaceri estimata la peste 10 mil. euro anul acesta, compania operand 8 locati in Bucuresti (CMU Unirea, CMU Enescu, CMU Iride, CMU Arcul de Triumf, CMU Business Park, CMU Charles de Gaulle, CMU Opera Center, CMU Batistei). Anul acesta compania a facut primul pas al extinderii in provincie printr-o achizitie de 0,5 mil. euro la Cluj-Napoca.
"Nu este insa usor sa intri in parteneriate. Din zece incercari, cel mai probabil vom incheia un singur deal, cu toate ca sunt multi cei din tara care vor un partener. Tulburarile de la nivelul macroeconomic nu se resimt si la acest stadiu al pietei la care noi ne uitam la achi-zitii", este de parere Enayati.
CMU a inaugurat ieri CMU Kids, clinica destinata exclusiv copiilor, in urma unei investitii de circa 0,5 mil. euro (echipament, chirie, forta de munca). In cadrul acestei unitati lucreaza 8 medici pediatri generalisti, la care se adauga colaboratori de la diferite spitale de profil. CMU opereaza de asemenea incepand cu vara anului trecut si cateva rezerve medicale si de chirurgie in cadrul spitalului Budimex. "Aceasta este prima investitie de amploare pe care o facem dupa atragerea 3i anul trecut. Preluarea de catre 3i ramane cea mai mare din sectorul privat de sanatate", a spus Enayati. El a adaugat ca pozitia CMU este foarte puternica pe cadiologie si ginecologie, insa s-a dorit intrarea si pe alte nise. "Pana acum CMU a targetat cu precadere segmentul corporate, iar cu investitia in aceasta clinica facem primul pas catre publicul larg", a completat Enayati.
Potrivit reprezentantilor CMU, clinica poate primi 100-150 de copii pe zi la mai multe specialitati. Principalele proiecte ale CMU din acest an includ inaugurarea unui centru de diagnostic de mari dimensiuni in luna mai pentru care investitiile vor fi de circa 7 mil. euro si o maternitate care necesita fonduri de 5 mil. euro. "La nivelul anului 2010, vrem sa avem inca doua policlinici in Bucuresti, iar in ceea ce priveste extinderea in provincie, am vrea sa fim prezenti in opt orase mari", a spus Enayati.
La randul sau, Sergiu Negut, directorul executiv al CMU, a spus ca evalueaza piata serviciilor medicale private la 300 mil. euro, in conditiile in care numarul total de abonamente la nivelul pietei ajunge la 200.000. "Pana acum piata s-a format pe baza cererii de abonamente provenite de la multinationale, insa exista si o zona de piata noua, dezoltata de companiile de dimensiuni mai mici si medii care incep sa ofere astfel de servicii angajatilor", a spus Sergiu Negut.
Actionarii CMU sunt Wargha Enayati care detine controlul si fondul de investitii 3i.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO