Companii

Doi ani de business ca într-un roller coaster. Pandemia a dus businessul Interstar Chim, producătorul celebrului dezinfectant Igienol, la un maxim istoric, dar pentru 2021 e estimată o revenire aproape de nivelul din 2019

Doi ani de business ca într-un roller coaster. Pandemia...

Autor: Cristina Roşca

25.05.2021, 07:25 200

Interstar Chim, companie care deţine atât operaţiuni de producţie, cât şi de import şi distribuţie, a obţinut în 2020 o cifră de afaceri de circa 185 mil. lei, un nivel maxim record. Afacerile producătorului dezinfec­tan­tului Igienol şi al clorului Rivex au crescut cu 33% în 2020, dar pentru acest an e estimat un declin de aproape 20%, până aproape de nivelul de dinaintea pandemiei.

„Principalele trei provocări în primele luni din acest an sunt impredictibilitatea mediului economic generată de evoluţia pandemiei, fluctuaţiile cursului valutar şi modificarea comportamentului consumatorilor“, spun oficialii companiei.

Evoluţia din acest an vine pe fondul faptului că piaţa de bunuri de larg consum a explodat în 2020, mai ales în martie, când oamenii au cumpărat impulsiv şi şi-au făcut stocuri de bunuri atât alimentare, cât şi nonalimentare.

Multe dintre achiziţii au fost generate de panică. În 2021 însă, odată cu temperarea fricii pe de-o parte, şi dat fiind că există deja stocuri în casele unor consumatori pe de alta, vânzările au scăzut, spun jucătorii din piaţă.

În pandemie, produsele de tip clor sau dezinfectant, ce se găsesc în portofoliul Interstar Chim, au fost printre cele mai căutate din piaţă, creşterile de vânzări fiind mult peste aşteptări. În 2021 lucrurile revin treptat la normal, mai exact la nivelul de dinaintea crizei sanitate.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO