Companii

Elena Calistru, Preşedinte Funky Citizens : Pe lângă IT, la brandul de ţară, am putea adăuga anticorupţie, o zonă pe care suntem foarte competitivi

Elena Calistru, Preşedinte Funky Citizens : Pe lângă...

Autor: Roxana Rosu

23.05.2017, 14:05 103

Eu văd bine viitorul. Dacă mă uit în urmă, acum 60 de ani femeile de culoare nu puteau sta lângă un alb în autobuz. La scară istorică, ce a făcut România în 20 de ani este foarte mult. Frustrarea este că se putea face mai mult, mai rapid, dar de prin 2012-2013 tot mai mulţi oameni sunt interesaţi de ce se întâmplă cu ţara asta. Văd oameni care vor să ştie ce se face cu banii lor, care e procesul legislativ, oameni care îşi pun întrebări, a spus Elena Calistru, Preşedinte Funky Citizens, la conferinţa EY 25 de intrebări pentru viitorul României.

România a evoluat mult şi cred că în viitor cetăţenii vor înceta să aştepte cavaleri pe cal alb şi se vor apuca de treabă chiar ei.

Trebuie să consumăm mai multă energie pentru a vedea cum facem lucrurile mai bune pentru cei care decid aici. Sunt locuri în care fiecare poate avea un impact. Pe lângă IT, la brandul de ţară, am putea adăuga anticorupţie, o zonă pe care suntem foarte competitivi.

De multe ori lucrurile pe care le inveţi într-o facultate în străinătate sunt prea complicate pentru România, inclusiv pe zona de servicii. Nu ar găsi aici joburi similare cu cele pentru care s-au pregătit.

Oamenii ar trebui să se ducă oriunde în lume, unde isi găsesc loc. Progresul poate veni şi din diversitate. Trebuie să vedem dacă nu e mai avantajos decât să ne chinuim să aducem români înapoi să fim deschişi faţă de străini.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO