Energie

BERD intră în acţionariatul companiei Black Sea Oil & Gas, deţinută de gigantul Carlyle, şi ar putea finanţa proiectul de dezvoltare Midia

BERD intră în acţionariatul companiei Black Sea Oil &...

Autor: Cristina Bellu

29.11.2017, 11:17 283

Compania Black Sea Oil & Gas (BSOG), deţinută integral de Grupul Carlyle, cea mai mare firmă de private equity din lume, a anunţat că Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a devenit acţionar minoritar în cadrul companiei şi va primi un loc în Consiliul de Administraţie în urma acestei investiţii.

Tranzacţia marchează un eveniment semnificativ pentru Black Sea Oil & Gas pe masură ce compania se apropie de luarea deciziei finale de a investi în proiectul de Dezvoltare Gaze Midia ("DGM"), care constă în cinci sonde de producţie offshore, un sistem de producţie submarină a gazelor naturale, o platformă de producţie maritimă, o conductă de transport a gazelor naturale, compusă dintr-o secţiune maritimă de 126 km şi una pe uscat, şi o instalaţie de tratare a gazelor pe uscat.

"(...) Salutăm BERD ca partener care împărtăşeşte viziunea noastră asupra importanţei proiectului DGM pentru dezvoltarea producţiei de gaze naturale din sectorul românesc al Mării Negre în mod special, iar în sens mai larg pentru dezvoltarea activităţilor şi infrastructurii energetice la nivel european”, spune Marcel van Poecke, directorul Carlyle International Energy Partners.  

La rândul său, Matteo Patrone, directorul regional al BERD pentru România şi Bulgaria menţionează că prin această tranzacţie se reiterează intenţia instituţiei de a sprijini dezvoltarea companiilor private de petrol şi gaze din România. "De asemenea suntem angajaţi în furnizarea de asistenţă Guvernului României pentru îmbunătăţirea continuă a cadrului legal şi de reglementare privind operaţiunile offshore de petrol şi gaze naturale, astfel încât acesta să poată servi nevoile întregii industrii".

Black Sea Oil & Gas, deţinută integral de Carlyle International Energy Partners, este o companie independentă de petrol şi gaze cu sediul în România care desfăşoară operaţiuni de explorare, dezvoltare şi exploatare a resurselor convenţionale de ţiţei şi gaze naturale.

În prezent portofoliul BSOG este alcătuit din concesiunea privind perimetrele XV Midia - Zona de Apă de Mică Adâncime şi XIII Pelican, situate în platforma continentală a Mării Negre, la care BSOG deţine o participaţie de 65% şi calitatea de operator.

Compania vizează îndeplinirea obiectivului de punere în producţie a resurselor sale de gaze naturale descoperite în platoul continental al Mării Negre (Ana şi Doina), desfăşurarea de noi activităţi de explorare şi evaluare în Marea Neagră precum şi identificarea de noi oportunităţi atât în România cât şi în regiune.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO