Energie

Cum arată rapoartele contradictorii de la Hidroelectrica, publicate la mai puţin de o lună distanţă

Cum arată rapoartele contradictorii de la Hidroelectrica, publicate la mai puţin de o lună distanţă
22.06.2012, 16:18 824

Ce spune raportul administratorilor semnat de Remus Vulpescu (25 mai 2012)

Consiliul de administraţie consideră că datorită rezultatelor înregistrate până în prezent societatea îşi consolidează poziţia de lider al pieţei de energie şi apreciază soliditatea deciziilor luate, viziunea anticipativă a managementului, valoarea orientării strategice care constă în creşterea eficienţei energetice şi economice în producerea de energie electrică.

Valorile indicatorilor EBITDA şi EBIT şi ponderea lor în total vânzări exprimă capacitatea societăţii de a genera prin activitatea curentă suficient numerar pentru a acoperi nevoile curente.

Pentru încheierea exerciţiului financiar al anului 2011 în condiţii de profitabilitate au fost luate o serie de măsuri tehnico-economice de reducere a cheltuielilor (...) măsuri prezentate şi în consiliul de administraţie al societăţii.

Hidroelectrica, deşi s-a confruntat în anul 2011 cu o secetă severă, a avut totuşi o cotă de piaţă de circa 23,75% din total producţie de energie electrică în sistemul energetic naţional în condiţii profitabile, gestionând eficient resursele de apă.

Ce declara Remus Vulpescu, preşedintele CA, după cererea de insolvenţă (19 iunie 2012)

Cauzele insolvenţei sunt indicatorii financiari ai Hidroelectrica.

Hidroelectrica nu are lichidităţi să-şi plătească apa.

Este evident că o societate cu active de 3 mld. euro care raportează un profit de un milion de euro, nici acela real, este un dezastru de management.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO