Energie

România exportă curent în Ungaria, dar ungurii au facturi mai mici decât ale românilor

România exportă curent în Ungaria, dar ungurii au...

Autor: Roxana Petrescu

12.10.2015, 12:56 2052

În timp ce Ungaria şi-a făcut prioritate naţională din lupta cu preţurile la utilităţi, în România autorităţile nu au ştiut cum să implemeneteze mai repede calendarul de liberalizare a preţurilor pentru a le aduce la media UE. România este exportator net de energie şi a cincea ţară din Europa în funcţie de producţia de petrol şi gaze.

România a avut a opta cea mai puternică scumpire a factu­ri­lor la energie suportate de popu­laţie în ultimii zece ani de zile, de aproape 70%, iar auto­rităţile avertizează că valul de scumpiri nu s-a oprit aici. În Unga­ria de exemplu, preţu­ri­le la energie s-au men­ţi­nut aproape con­stante în perioada anali­zată. Paradoxal este că deşi România este una dintre ţările care prin energia ei alimen­tează consumatorii din Ungaria, la final popu­laţia de aici achită o factură la elec­tricitate mai mare, după cum arată datele publicate de Eurostat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO