Companii

Mirela Cojocaru, directorul general al hotelului Cişmigiu din Capitală: „Am realizat ce ne-am propus, finalizăm anul cu afaceri de 1,9 mil. euro, peste nivelul din 2019“. Hotelul este controlat de spaniolii de la Hercesa, care au cumpărat clădirea în 2004 şi au transformat-o într-un hotel de patru stele.

Mirela Cojocaru, directorul general al hotelului...

Autor: Mirabela Tiron

21.12.2023, 18:00 84

Hotelul de patru stele Cişmigiu din Bucureşti, una din clădirile monument ale ora­şului, controlată de spaniolii de la Hercesa, va finaliza acest an cu afaceri de 1,9 milioane de euro, peste nivelul din 2019, anul de referinţă în turism.

„Am realizat buge­tul pe care ni l-am pro­pus. 2023 este cel mai bun an de până acum, rezultatele le-au depă­şit pe cele din 2019. Închidem cu afaceri de 1,9 mil. euro, faţă de 1,7 mi­lioane de euro în 2019. Gradul mediu de ocupare pe acest an a fost în creştere şi se ridică la 78%-79%“, a spus pentru ZF Mirela Cojocaru, directorul ge­neral al hotelului Ciş­mi­giu, prezent de zece ani pe piaţa locală. Ho­telul are o capacitate de cazare de 60 de a­par­tamente. Unitatea este controlată de spa­ni­o­lii de la Hercesa, care au cumpărat clădirea în 2004 şi au transformat-o într-un hotel de patru stele în centrul Capitalei, în urma unei investiţii de 15 milioane de euro.

Compania care administrează hotelul a avut anul tre­cut afaceri de 1,5 milioane de euro, potrivit datelor publice.

„Semnalele din noiembrie şi decembrie arată că începe să scadă traficul de călători. Încă de la jumătate lui octom­brie de fapt am fost afectaţi pe weekenduri de reducerea traficului. Credem că această situaţie se va menţine şi pe ianuarie şi februarie, lunile noastre de low-season“.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO