Companii

Procesatorul de carne Angst a intrat în insolvenţă la cererea producătorului de carne Abatorul Periş şi a altui partener. Aceasta este cea mai importantă insolvenţă din sectorul procesării de carne în ultimii ani

Omul de afaceri Sorin Minea 

Desen: Romeo Răileanu

Omul de afaceri Sorin Minea Desen: Romeo Răileanu

Angst Ro, procesator de carne controlat de familia Minea, a intrat în insolvenţă, conform datelor de pe site-ul Tribu­nalului Bucureşti. Contactat de ZF, Sorin Minea nu a dorit să comenteze informaţia, motivând că sunt „chestiuni personale“.

„Admite cererile credito­rilor Abatorul Periş SA şi Primo Mix Food SRL. În temeiul art. 72 alin. 6 din Legea nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, deschide procedura generală de insolvenţă împotriva debitoarei ANGST RO SRL“, se arată în documentul citat. 

Lista creditorilor este com­pletată de Monceanu Inocasings, Kemn Pack Srl, S.T. Management SRL, Direcţia Generală Impozite şi Taxe Locale a Sectorului I, Marsal Production Group, Motorac­tive IFN S.A şi Direcţia Generală Impozite şi Taxe Locale a Sectorului 5. 

Abatorul Periş este business deţinut de Jabbar Kanani, fon­datorul Agricover. Abatorul Periş este unul dintre cei mai mari pro­ducători de carne de porc, având în 2022 o cifră de afaceri de 343 mil. lei. Primo Mix Food este controlat de antreprenori lo­cali, are ca obiect de activitate fa­bri­carea altor pro­duse alimentare şi a avut în 2022 o cifră de afaceri de 1,5 mili­oane de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO