Retail&Agrobusiness

OLX: Un miel viu porneşte de la 200 de lei, iar un kg de carne variază între 10 şi 25 de lei

OLX: Un miel viu porneşte de la 200 de lei, iar un kg de...

Autor: Cristina Bellu

13.04.2017, 12:35 458

Producătorii locali încep să folosească tot mai mult site-urile de anunţuri pentru comercializarea produselor tradiţionale. Astfel, în perioada sărbătorilor de Paşte acestea devin un canal de comercializare pentru carnea de miel, pască, cozonaci sau ouă încondeiate, potrivit OLX, liderul pieţei locale de anunţuri generalist.

Pentru un kilogram de carne de miel fermierii cer între 10 şi 25 de lei, în timp ce preţul unui miel vândut viu porneşte de la 200 de lei.

”Am remarcat în ultimii doi ani o creştere de 25-30% a numărului de anunţuri postate de mici afaceri de familie care vor să îşi mărească veniturile prin comercializarea produselor tradiţionale, potrivite cu momentul din an. Sunt producători locali şi fermieri care aleg să scoată produsele la vânzare în mediul online, în locul comercializării lor în stradă, preţurile fiind în medie cu 10% mai mici. Cele mai multe astfel de anunţuri vin din regiunile Transilvania şi Moldova”, menţionează Răzvan Acsente, Marketing Manager OLX Group România.

Pentru românii care preferă ouăle încondeiate preţul unui ou cu modele specifice pentru zonele Bucovina şi Vrancea porneşte de la 8 lei şi ajunge până la 150 – 200 de lei pentru ouăle de struţ personalizate. Ouăle încondeiate cu motive religioase ajung şi până la 300 de lei.

În cazul cozonacilor sau a prăjiturilor de casă preţurile pornesc de la 20-25 lei pe kilogram, perioada de livrare este de aproximativ două-trei zile pentru comenzi mai mari.

OLX România, parte a OLX Group, este liderul pieţei locale de anunţuri generaliste, cu peste 3,5 de anunţuri active şi o medie lunară de peste 9 milioane de vizitatori, potrivit SATI.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO