Companii

Silvarom, afaceri de 15 mil. euro, in scadere cu 15-20%

10.09.2007, 18:34 30

Producatorul de mobila Silvarom Bucuresti estimeaza ca va inregistra in acest an o scadere a cifrei de afaceri cu 15-20%, la 50 de milioane de lei (15 mil. euro), ca urmare a scaderii exporturilor si repozitionarii firmei pe piata interna.
"Anul trecut am avut o cifra de afaceri de 60 de milioane de lei, iar anul acesta - daca semestrul al doilea va merge bine - speram sa ajungem la 50 de milioane de lei", a declarat directorul economic al companiei, Ioan Marginean. El spune ca intreaga industrie de mobila a avut, in primele sase luni, rezultate slabe.
"Este adevarat ca productia de mobila a crescut in primul semestru, insa multe companii, la fel ca noi, au produs pe stoc", a spus Marginean.
Compania a decis la inceputul anului sa-si reorienteze productia de mobilier pentru casa catre piata interna, avand in vedere ca exporturile au scazut semnificativ ca urmare a aprecierii leului in raport cu euro si a cresterii costurilor de productie.
"Vom exporta foarte putin anul acesta. Daca anul trecut exporturile se ridicau la 8-9 milioane de euro, anul acesta estimez vanzari de maxim un milion de euro", a spus directorul Silvarom.
In privinta vanzarilor de mobila de birou, Marginean a aratat ca, in ciuda finalizarii lucrarilor la mai multe cladiri de birouri, utilarea acestora a fost intarziata, insa exista indicii ca in doua jumatate a anului comenzile de mobilier de birou vor creste.
Directorul Silvarom a mai spus ca este posibila relocarea fabricii din zona Giulesti in afara Capitalei, intr-un parc industrial, sau intr-o zona in care materia prima, lemnul, este usor de procurat.
Silvarom este detinuta in proportie de 96% de catre salariati, 67% din actiunile firmei apartinand conducerii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO