Companii

Topul celor mai mari companii hoteliere: unităţile de cazare încep să aducă profituri

Topul celor mai mari companii hoteliere: unităţile de...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

22.07.2017, 00:00 976
- Primii cinci jucători de pe piaţă au avut afaceri mai mari anul trecut 
- Unităţile de cazare încep să aducă profituri considerabile pentru companiile din industria de profil, astfel că majoritatea jucătorilor din top cinci au avut câştiguri mai mari sau şi-au redus din pierderi 
- Proprietarul hotelului Radisson Blu din Bucureşti şi ANA Hotels îşi dispută primul loc.
Liderul pieţei hoteliere a fost anul trecut ANA Hotels, business deţinut de familia Copos, care are un total de şase unităţi de cazare. ANA Hotels a avut anul trecut afaceri de 141 milioane de lei, în creştere cu 10% faţă de anul precedent, arată datele din anuarul ZF Cei mai mari jucători din economie 2017. 

ANA Hotels deţine cel mai mare număr de hoteluri între concurenţii din top. Comparativ, Bucureşti Turism, al doilea jucător de pe piaţă, deţine doar un hotel.

Creşterea pieţei turistice din ultimii  ani s-a văzut şi în afacerile celorlalţi jucători. De exemplu, Bucureşti Turism, care deţine hotelurile Radisson Blu şi Park Inn by Radisson, şi-a crescut businessul cu 14%. De asemenea, şi So­cie­tatea Companiilor Hoteliere Grand, care deţine hotelul JW Marriott, şi-a majorat rulajul cu 3%. Analiza ZF a luat ca punct de pornire clasamentul din domeniu de la Registrul Comerţului.

Piaţa turistică este în continuă creştere, iar hotelierii au simţit această oportunitate, astfel că majoritatea au început să renoveze camere, să vină cu concepte noi la restaurante sau să creas­că capacitatea din sălile de conferinţă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO