Companii
Copos a investit 2 mil. euro în renovarea hotelului Bradul din Poiana Braşov. Grupul Ana Hotels se gândeşte la expansiune
Christine Schillings, managerul Ana Hotels: „Suntem deschişi pentru expansiune"
Bradul are şi săli de conferinţe, cu o capacitate totală de 400 de persoane. În hotelul proaspăt renovat lucrează 120 de angajaţi, dintre care 20 sunt cazaţi permanent în hotel, deoarece nu locuiesc în zonă. Hotelul Bradul a intrat în portofoliul Ana Hotels în 1996.GALERIE FOTO
„Dacă apare un hotel într-o zonă bună, cu un raport bun calitate-preţ şi cu potenţial, vom cumpăra. Ne uităm la Cluj-Napoca, Timişoara şi Braşov.“
Grupul Ana Hotels, controlat de omul de afaceri George Copos, are în plan achiziţia de noi hoteluri în ţară, pe lângă cele pe care le are deja – trei în Poiana Braşov (Bradul, Sport şi Poiana), unul în Eforie Nord (Europa) şi două în Bucureşti (Athénée Palace Hilton şi Crowne Plaza).
„Suntem deschişi pentru expansiune. Dacă apare un hotel bun, într-o zonă bună, cu un raport bun calitate-preţ şi cu potenţial, vom cumpăra. Ne uităm la oraşe precum Cluj-Napoca, Timişoara şi Braşov, deoarece deocamdată nu avem hoteluri chiar în oraş“, spune Christine Schillings, managerul Ana Hotels.
La finalul săptămânii trecute, compania a încheiat renovarea hotelului Bradul din Poiana Braşov şi a redeschis unitatea pentru turişti, după o investiţie de 2 milioane de euro. Hotelul, situat la baza Masivului Postăvaru, în imediata apropiere a pârtiei Bradul şi a telecabinei Capra Neagră, a fost închis la jumătatea lunii martie, astfel că nu a avut turişti timp de trei luni şi jumătate.
„Avem 59 de camere proaspăt renovate. Hotelul a fost închis la jumătate lunii martie. Înainte de renovare, hotelul era cotat la patru stele, dar nu mai avea de fapt condiţii de patru stele. Acum ar fi cotat la patru stele plus“, spune Carmina Gal, general manager al Ana Hotels Poiana Braşov.
Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels
-
Unde se duc profiturile record făcute de bănci în România? Aproape 1 mld. de euro vor fi trimişi în Austria, Franţa şi Italia. Câţi bani rămân în România
-
Cum a devenit România un hub pentru centrele de tehnologie ale marilor companii internaţionale, de la Mega Image, Lidl şi Metro la Hornbach, H&M şi Estee Lauder
-
Semnal de alarmă pentru execuţia bugetară: deficitul a crescut până la 2% din PIB pe primul trimestru
-
Ce se mai întâmplă în agrobusinss. Cu programe de „plombare“ rămânem cu deficitul uriaş în industria alimentară. Avem nevoie de bani pentru investiţii în procesare
-
Claudiu Aron vrea să aducă turişti japonezi şi chinezi la hotelul Alpin din Poiana Braşov
-
Bursă. Perioada de raportări pentru T1/2024, începută mâine de OMV Petrom. Urmează BRD SocGen, TeraPlast şi emitentul BVB
-
Adrian Vasilescu, BNR: Ce crede lumea despre educaţia financiară
-
ZF Cum creştem industria alimentară românească. Anomaliile din industria alimentară: suntem pe primele locuri în UE în agricultură, dar importăm porumb din Ungaria, mere din Polonia şi conserve de roşii din Turcia. Cum întoarcem roata? „Industria alimentară trebuie să devină sector prioritar, să fim ajutaţi să facem investiţii“
-
ZF Tech Day. Sorin Cosmescu, EXE Software: Într-un an complicat ca 2023 am reuşit să creştem businessul cu 9%, iar pentru anul acesta ne-am propus un avans de peste 10%. Vedem o cerere mai mare pentru soluţii de tip business intelligence. Avem mai multe solicitări din România decât din străinătate
-
ZF Investiţi în România! Daniela Burcă, COO la Prysmian: Investim în creşterea producţiei la Slatina, dar şi în cercetare-dezvoltare şi într-un centru de IT în România. „Avem peste 50 de posturi deschise pe partea de IT şi vrem să ne atragem colegi aici.“
-
Urmează CFA CEE Investment Conference la Bucureşti. Joi, 9 mai, comunitatea CFA se întâlneşte cu mediul de business şi cu autorităţile publice din Europa Centrală şi de Est pentru a dezbate viitorul regiunii
-
Educaţie, stil de viaţă şi wellness. Elevii români, campioni mondiali la robotică: Două echipe româneşti au ajuns în finala Campionatului Mondial de robotică FIRST din SUA şi au jucat una împotriva celeilalte, disputându-şi titlul suprem
-
Antreprenori locali. Cum a reuşit un antreprenor ca în opt ani să dezvolte un grup cu 40 de restaurante şi afaceri de 15 milioane de euro în 2023? Tomcat Hospitality operează branduri precum Treevi Pizza al Taglio, Fabrica de Ciorbe şi Sagakura
-
Afaceri de la Zero. Stup Edition. Ciprian Isacovici creează mobilă transformabilă sub brandul Extensio Mob şi ajută oamenii să îşi eficientizeze spaţiul din casă. „Vreau să le transmit oamenilor că pot să trăiască într-un apartament de două camere cu confortul de la trei camere“
-
CFA: Încrederea în economie creşte pe termen scurt, dar sunt multe îndoieli legate de viitor. Datoria publică calculată ca procent în PIB este anticipată să se majoreze la 53 % în următoarele 12 luni