Companii

Vicenţiu Zorzolan şi-a vândut businessul din fashion lui Octavian Radu, împreună cu care îl crease iniţial

Vicenţiu Zorzolan şi-a vândut businessul din fashion lui Octavian Radu, împreună cu care îl crease iniţial

Autor: Cristina Roşca

09.02.2012, 18:07 2125

Omul de afaceri Vicenţiu Zorzolan, cel care i-a fost partener pe zona de fashion lui Octavian Radu până în 2007, a ieşit din businessul de fashion în vara lui 2011. "Eu am vândut AAV Group în iunie 2011 către divizia de fashion a RTC. Acum nu mai am niciun business în fashion", spune Vicenţiu Zorzolan, fără a oferi valoarea tranzacţiei. El deţinea prin intermediul grupului AAV brandurile Esprit, Springfield, Women'Secret şi Peacocks. Cumpărătorul este Octavian Radu, omul din spatele RTC.

După ce a achiziţionat de la Zorzolan cele patru branduri Radu a închis magazinele Esprit. El mai deţine patru magazine Springfield, potrivit site-ului propriu al brandului spaniol. În ceea ce priveşte businessul de lenjerie intimă Women'Secret, pe site-ul propriu al brandului nu mai apare nicio unitate în România. Situaţia se repetă şi în cazul brandului Peacocks.

"Când am vândut businessul toate magazinele erau funcţionale", spune ZOrzolan. El mai spune că activităţile celor patru branduri erau înregistrate pe trei companii - SPF Time, AAV Group Retail şi AAV Group Limited. În 2010 afacerile cumulate pe cele trei companii s-au ridicat la 44 mil. lei (circa 11 mil. euro), faţă de 38,9 mil. lei în 2010 şi 39,6 mil. lei în 2009.

Zorzolan spune că nu mai are niciun plan în industria de fashion, însă pregăteşte două noi proiecte în alte domenii, fără a da însă detalii.

Până în 2007 Vicenţiu Zorzolan a fost partenerul lui Octavian Radu, deţinând împreună AAV Group şi Fashion Retail Group, ambele cu activităţi în domeniul de modă.

În urmă cu circa patru ani cei doi oameni şi-au împărţit businessurile. Astfel, Octavian Radu a cedat participaţia sa de 40% deţinută la AAV Group lui Vicenţiu Zorzolan, care a ajuns astfel la un pachet de 100% din titlurile companiei care deţinea brandurile Esprit, Springfield şi Women' Secret.

La râdul să, Zorzolan a renunţat la pachetul de 33,4% din actiunile Fashion Retail Group (FRG), companie ce deţinea franciza brandului britanic Debenhams pentru România, Bulgaria şi Republica Moldova.

Fashion Retail Group (FRG) administra peste zece branduri de fashion cu afaceri de 15,7 milioane de euro în 2009. Acum este la un pas de faliment.

În 2009, FRG avea în portofoliu branduri precum Aldo, Debenhams, Mandarina Duck, Kipling, Olsen, Roeckl, Fratelli Rosetti sau Sacoor Brothers. În momentul intrării în insolvenţă, în iulie 2010, Aldo şi Debenhams nu mai figurau pe această companie, pentru aceste două branduri fiind create două entităţi separate. De altfel, FRG nu mai operează niciun magazin şi a renunţat la franciza pentru branduri precum Olsen sau Mandarina Duck.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO