Eveniment

Donald Trump se va preda marţi procurorilor din New York, în loc să fie "pus în cătuşe". Fostul preşedinte se pregăteşte pentru acuzaţiile penale care au zguduit politica americană înainte de alegerile din 2024

Donald Trump se va preda marţi procurorilor din New...

Autor: Ştefan Stan

01.04.2023, 12:51 277

Donald Trump se va preda marţi procurorilor din New York, în loc să fie "pus în cătuşe", în timp ce fostul preşedinte se pregăteşte pentru acuzaţiile penale care au zguduit politica americană înainte de alegerile din 2024.

Joe Tacopina, avocatul apărării lui Trump, a declarat vineri că se aşteaptă ca acuzaţiile - prima punere sub acuzare penală din istorie a unui fost preşedinte american - să se refere la plăţile pentru a cumpăra tăcerea actriţei porno Stormy Daniels.

El a adăugat că Trump se va deplasa la tribunal de la proprietatea sa din Florida pentru aşteptata punere sub acuzare de marţi.

"Nu se va ascunde în Mar-a-Lago", a declarat Tacopina pentru televiziunile americane. "Preşedintele nu va fi pus în cătuşe".

Posibila înfăţişare în instanţă a lui Trump va influenţa campania din 2024, la fel ca şi reacţia sa la acuzaţii şi la alte posibile urmăriri penale. O anchetă federală examinează modul în care a gestionat documentele clasificate şi posibila responsabilitate pentru atacul din 6 ianuarie 2021 de la Capitoliu, în timp ce o altă anchetă are loc în Georgia.

Fostul preşedinte a promis că eforturile sale pentru un al doilea mandat nu vor fi oprite de nicio procedură penală. Acuzaţiile pendinte nu îl împiedică, din punct de vedere tehnic, să candideze la o funcţie mai înaltă.

Campania lui Trump a declarat că a strâns peste 4 milioane de dolari în cele 24 de ore care au urmat acuzării.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO