Eveniment

INS: Cheltuielile pentru protecţia mediului au totalizat anul trecut 15,6 miliarde lei. Cele mai mari cheltuieli s-au înregistrat pe domeniul deşeurilor la producătorii specializaţi

INS: Cheltuielile pentru protecţia mediului au totalizat...

Autor: Mediafax

20.10.2016, 10:11 54

Cele mai mari cheltuieli s-au înregistrat pe domeniul deşeurilor la producătorii specializaţi, cu 70,5% din totalul cheltuielilor pe domeniul deşeurilor, potrivit Institutului Naţional de Statistică.

La nivel naţional, cele mai mari investiţii pentru protecţia mediului s-au înregistrat pe domeniul protecţiei aerului la producătorii nespecializaţi cu un procent de 99,0% din totalul investiţiilor pe domeniul protecţiei aerului.

Pe domenii de mediu, cele mai mari cheltuieli s-au înregistrat pentru managementul deşeurilor (43,6% din totalul cheltuielilor pentru protecţia mediului la nivel naţional), urmate de cheltuielile pentru protectia apei (22,3%) şi de cheltuielile pentru protecţia aerului (16,5%).

Ponderea investiţiilor producătorilor nespecializaţi a reprezentat 71,6%, în totalul investiţiilor pentru protecţia mediului, urmate de cele ale administraţiei publice (16,9%) şi de investiţiile producătorilor specializaţi (11,5 %).

În domeniul "industria prelucrătoare" s-au realizat 31,7% din cheltuielile pentru protecţia mediului a producătorilor nespecializaţi, în timp ce în sectorul "captarea, tratarea si distribuţia apei", s-au realizat 29,9% iar sectorul "producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze şi apă caldă" a cheltuit 28,2%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO