Eveniment

Isărescu, despre salarii: Bugetarii sunt doar un sfert, mai sunt alte 3 milioane şi ceva de salariaţi

Isărescu, despre salarii: Bugetarii sunt doar un sfert, mai sunt alte 3 milioane şi ceva de salariaţi

Autor: Ovidiu Tempea - Mediafax

08.08.2011, 12:43 985

Creşterea salariilor bugetarilor trebuie atent cântărită, aşacum acţionează şi Guvernul, şi discursul public ar trebui să aibăîn vedere că aceştia reprezintă doar un sfert din total, iar restulangajaţilor din economie sunt cei care asigură şi veniturilepersonalului public, afrmă guvernatorul BNR.

"Discuţia despre salariile bugetarilor, ca despre toatesalariile, nu este corectă. Bugetarii reprezintă doar o pătrime.Mai sunt alte trei milioane şi ceva de salariaţi, şi ei sunt ceicare suportă, de fapt, şi salariile bugetarilor. (...) Eu aş aveamai multă grijă din punct de vedere al comunicării pe acestsubiect", a declarat luni guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

Pe de altă parte, şeful băncii centrale a reamintit cămajorările salariale din economie au ca punct de pornire creşteriledin sectorul public.

Întrebat ce ar sfătui Guvernul în privinţa creşterilorsalariale, Isărescu a îndemnat la prudenţă şi să nu fie adoptatedecizii care apoi trebuie regândite.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO