Eveniment

Protest violent la Facultatea de Istorie. “Universitatea nu te pregăteşte pentru nimic, trebuie să fii doar roboţel”

Protest violent la Facultatea de Istorie. “Universitatea nu te pregăteşte pentru nimic, trebuie să fii doar roboţel”

Autor: Mihai SCHIAU

26.11.2011, 19:06 315

Un grup de studenţi a ocupat joi seară un amfiteatru din clădirea Facultăţii de Istorie din Bucureşti.

Cristi, un absolvent al Facultăţii de Istorie, a povestit pentru gândul ce s-a întâmplat în seara protestului. "Nu am intenţionat sub nicio formă să fim violenţi, doar că nu suntem de acord cu anumite prevederi legate de sistemul Bologna, spre exemplu comprimarea a cinci ani de studiu în patru sau a patru ani în trei. Sunt prea multe informaţii, pe pieţe se cer roboţei, nu asta e ideea universităţii. Dacă vrei să fii roboţel într-un call-center, poţi fi. Dacă vrei să fii cercetător sau diplomat, poţi doar să încerci, universitatea nu are niciun rol. Absolvenţii nu sunt pregătiţi pentru piaţa muncii, de fapt nu sunt pregătiţi pentru nimic", a declarat fostul student.

El a precizat că, după o conferinţă organizată în incinta Facultăţii, 200 de studenţi au rămas într-un amfiteatru, pentru dezbateri. "Au venit două dube de jandarmi. Eu am ajuns la ora 19, am fost legitimat şi nu am fost lăsat să intru. Am fost băgat într-un birou, am fost bruscat, foarte violenţi jandarmii", a povestit Cristi, care până la urmă a fost lăsat înăuntru. Citiţi mai multe despre protestele de joi pe www.gandul.info.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO