Eveniment

Regele Marii Britanii la un an de la războiul ruso-ucrainean: Poporul din Ucraina a suferit inimaginabil'

Regele Marii Britanii la un an de la războiul...

Autor: Petru Mazilu

24.02.2023, 12:39 54

Regele Charles al III-lea a transmis un mesaj la un an de la izbucnirea războiului din Ucraina. „Poporul din Ucraina a suferit inimaginabil”, a spus regele britanic, potrivit Sky News.

Ucrainenii au „suferit inimaginabil" din cauza invaziei Rusiei, a declarat Regele Charles într-un mesaj care marchează prima aniversare a conflictului.

Monarhul a mai spus că poporul ucrainean a dat dovadă de „un curaj şi o rezistenţă cu adevărat remarcabile" în faţa forţelor lui Vladimir Putin.

„Lumea a privit cu groază la toată suferinţa inutilă provocată ucrainenilor, pe mulţi dintre ei am avut marea plăcere de a-i întâlni aici, în Marea Britanie, şi, de fapt, în întreaga lume, din România până în Canada", a adăugat regele.

Charles al III-lea s-a întâlnit cu preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, la Palatul Buckingham la începutul acestei luni. Liderul ucrainean a făcut o vizită neanunţată în Marea Britanie şi s-a mai întâlnit cu premierul şi cu parlamentarii britanici.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO