Eveniment

Zelenski afirmă că trupele ucrainene fac progrese notabile în estul ţării

Autor: Dorin Oancea

01.10.2022, 18:30 165

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat vineri că armata ţării sale a obţinut "rezultate semnificative" în est şi a menţionat Lyman, un bastion ocupat de ruşi, pe care forţele pro-Moscova se luptă să îl păstreze, scrie Reuters.

Ministerul ucrainean al Apărării a declarat anterior că trupele au capturat satul Drobysheve, la aproximativ 10 km la nord-vest de Lyman, în estul regiunii Doneţk.

Lyman a fost în centrul unor lupte reînnoite de când Ucraina a înfrânt forţele ruseşti din regiunea Harkov, aflată în apropiere, într-o contraofensivă fulgerătoare luna aceasta.

"Avem rezultate semnificative în estul ţării noastre ... toată lumea a auzit ce se întâmplă în Lyman", a declarat Zelenskiy într-un mesaj video.

"Aceştia sunt paşi care înseamnă mult pentru noi", a adăugat el, dar nu a dat detalii.

Şeful administraţiei susţinute de Rusia în regiunea Doneţk a declarat mai devreme vineri că Lyman era "semi-încercuit" de armata ucraineană şi că veştile de pe front erau "alarmante".

Într-un mesaj postat pe Telegram, Denis Puşilin a recunoscut că forţele sale nu mai controlează în totalitate nici Drobysheve, nici Yampil, la sud-est de Lyman.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO