Eveniment

Ziua porţilor deschise la MAI. Elicopterele şi bărcile, cele mai mari atracţii pentru copii

Ziua porţilor deschise la MAI. Elicopterele şi...

Autor: Nicolae Oprea, Mediafax

31.05.2018, 14:55 108

Peste 3.000 de copii şi părinţi au fost prezenţi, joi, la sediul Ministerului Afacerilor Interne, unde a fost organizată „Ziua porţilor deschise pentru copii”. Cei mici s-au putut urca în elicoptere, în bărci pentru intervenţie, au „învăţat să ia amprente. 

Platoul din faţa Ministerul Afacerilor Interne din Capitală a fost, joi, un adevărat parc de distracţii pentru copii. MAI a organizat, cu ocazia Zilei Copilului „Ziua porţilor deschise pentru copii”, care a constat în expoziţie de tehnică, ambarcaţiuni, autovehicule şi mijloace specifice intervenţiilor Poliţiei, Jandarmieriei sau serviciului SMURD.

Cele mai atractive „jucării” au fost, de departe, două elicoptere de mici dimensiuni, unul folosit de SMURD, iar celelalt la interveniţiile speciale ale Poliţiei. Copiii au stat la cozi pentru a se putea fotografia la bordul aparatelor de sport.

„Visul meu este să devin pilot, iar acum m-am bucurat foarte mult că am avut ocazia să mă urc într-un elicopter. Pare foarte diferit şi mai complicat faţă de simulatoarele sau jocurile de pe calculator. Acestea adevărate parcă au prea multe butoane”, spune Andrei, un băieţel de 8 ani.

Copiii prezenţi joi la sediul MAI s-au putut bucura şi de un recital al Andrei Gogan, o artistă foare îndrăgită în rândul micuţilor, mai ales că tânăra dubleză în limba română mai multe personaje de desene animate.

MAI a avut, pentru o zi, şi un alt şef, în prezenţa unui băiat de 12 ani din Târgu Jiu, propus „ministru pentru o zi”. Băieţelul a primit acest rol după ce la începutul acestui an a găsit un portofel cu bani pe care l-a predat dirigintei.

„Cred că merit această funcţie pentru o zi, după ce am găsit acel portofel pe care l-am predat la şcoală. Îmi doresc să devin poliţist sau poate chiar ministru de Interne când voi creşte. Până atunci vreau să învăţ bine şi să fac mult sport”, a precizat, pentru agenţia de presă MEDIAFAX, Gabriel Stan, copilul care a devenit un mic erou la începutul anului.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO