Politică

Prim-vicepreşedintele PDL: Cauza suspendării preşedintelui e decizia în procesul lui Năstase

Prim-vicepreşedintele PDL: Cauza suspendării preşedintelui e decizia în procesul lui Năstase

Foto: Andreea Alexandru

Autor: Ioana Câmpean

04.07.2012, 13:02 740

"În primul rând trebuie spus care este cauza. Cauza suspendării este decizia din procesul lui Adrian Năstase. Întotdeauna problema USL cu Traian Băsescu a fost aceea că a lăsat justiţia liberă şi a refuzat să protejeze adversari sau aliaţi", a susţinut Cristian Preda.

El a adăugat că nu este vorba despre un conflict care să privească responsabilităţi executive sau un conflict preşedinte-Parlament.

"Despre suspendare se discută de mult şi nu în termeni de Constituţie. În mod constant, de mai mulţi ani USL spune: «Îl vom suspenda pe Traian Băsescu atunci când vom avea majoritatea», nu pentru că a încălcat Constituţia", precizat Preda.

Prim-vicepreşedintele PDL a mai spus că actualul Guvern a înţeles că nu poate interveni în Justiţie şi de aceea vrea să îl suspende pe preşedintele Băsescu.

"Problema este dacă în acest moment majoritatea parlamentară mai este dispusă să respecte procedurile în vigoare. Ceea ce au făcut ieri arată că nu le pasă. Nu este exclus ca şi suspendarea să se deruleze în aceleaşi condiţii - în dispreţul procedurilor sau improvizând pe loc proceduri care nu mai pot fi contestate", a arătat Preda.

Cristian Preda a avertizat că aceste acţiuni ale USL au "consecinţe devastatoare" în plan extern.

Viceliderul deputaţilor PNL Eugen Nicolăescu a anunţat, miercuri, la ora transmiterii acestei ştiri, că într-o oră USL va depune la Birourile permanente reunite documentele pentru declanşarea procedurii de suspendare din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu.

"În acest moment gruprurile parlamentare au adunat toate sesizările pe care noi le considerăm importante să le punem într-un document pe care să-l înaintăm preşedinţilor celor două Camere prin care să solicităm o şedinţă extraordinară a Camerelor reunite să-l suspendăm pe preşedintele României", a declarat Eugen Nicolăescu.

El a spus că speră ca cererea de suspendare din funcţia a şefului statului să fie depusă la Birourile Permanente în circa o oră.

Nicolăescu a spus că principalele acuzaţii aduse şefului statului vor fi aflate de către presă în momentul în care cererea de suspendare va fi depusă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO