ZF 24

Acţiunile BuzzFeed cresc cu 200%: Compania anunţă că va folosi OpenAI pentru a generara conţinut media

Acţiunile BuzzFeed cresc cu 200%: Compania anunţă că...

Autor: Andrei Şerbănescu

27.01.2023, 15:33 813

Acţiunile BuzzFeed au crescut joi cu peste 200%, în urma unor informaţii potrivit cărora compania media digitală face demersuri pentru a-şi spori conţinutul editorial cu ajutorul inteligenţei artificiale (AI) a creatorului ChatGPT, raportează Business Insider.

Acţiunile companiei au crescut joi cu până la 203%, tranzacţionându-se la 2,88 dolari. 

Rapoartele au mai spus că Meta va plăti milioane de dolari către BuzzFeed pentru a aduce mai mulţi creatori pe Facebook şi Instagram, în cadrul unui acord încheiat cu gigantul social media anul trecut. Afacerea face parte dintr-un parteneriat evaluat la aproape 10 milioane de dolari, potrivit Wall Street Journal.

BuzzFeed va folosi în curând inteligenţa artificială pentru a îmbunătăţi conţinutul editorial pentru publicul său, a relatat WSJ, citând o notă adresată joi personalului de către directorul general Jonah Peretti. Executivul a declarat că editorul se va baza pe OpenAI, creatorul ChatGPT, pentru a personaliza conţinutul. 

Compania rămâne în continuare concentrată pe jurnalismul generat de oameni, a declarat un purtător de cuvânt al publicaţiei. 

BuzzFeed a anunţat anul trecut o serie de disponibilizări, într-un efort de a creşte profitul, dar acţiunile au continuat să scadă. În decembrie, BuzzFeed a concediat 12% din personalul său, eliminând aproximativ 180 de lucrători.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO