ZF 24

Kaufland a început demolarea fabricii de bere Griviţa şi vrea să fure din clienţii Carrefour Orhideea

Compania Apolodor, specializată în demolări, a intrat deja cu buldozerele pe terenul fostei fabrici de bere Griviţa, unde singurele clădiri care „vor supravieţui“ sunt cele declarate monumente istorice (clădirile administrative şi cele în care funcţionau mălţăria şi orzăria)

Autor: Cristi Moga

08.04.2014, 00:08 3783

Grupul german Kaufland, cel mai mare jucător din comerţul alimentar local cu afaceri de 1,5 miliarde de euro, şi omul de afaceri Ionuţ Dumitrescu, fondator al firmei de consultanţă Eurisko (actuala CBRE România), au început demolarea fostei fabrici de bere Griviţa din dreptul pasajului Basarab din Bucureşti în vederea dezvoltării unui proiect imobiliar.

WikiZF: Profilul companiei Kaufland România S.C.S.

Olandezii de la Heineken, foştii proprietari ai fabricii, au anunţat că la sfârşitul anului trecut au vândut terenul de 2,7 hectare pe care timp de 140 de ani a funcţionat o fabrică de bere cu tradiţie în Bucureşti, lotul fiind preluat de firma Kiseleff Development, controlată de omul de afaceri Ionuţ Dumitrescu, şi de reţeaua germană Kaufland, într-o tranzacţie de aproximativ 10 milioane de euro, potrivit informaţiilor ZF.

Planul Urbanistic Zonal (PUZ) aprobat anul trecut de Primăria Capitalei permite construirea mai multor clădiri de birouri cu până la 14 etaje pe acest teren, dar şi a unui hipermarket, iar Kaufland şi-a securizat lotul pentru ridicarea unui nou magazin la 200-300 de metri distanţă de Carrefour Orhideea, unul dintre hipermarketurile cu cele mai mari vânzări din Bucureşti şi din ţară, cu o cifră de afaceri de aproximativ 100 mil. euro pe an.

La sfârşitul lunii martie, Kaufland  şi Kiseleff Development au angajat firma Apolodor să demoleze construcţiile existente pe terenul fostei fabrici, mai puţin corpurile încadrate drept monumente istorice, iar angajaţii societăţii controlate de omul de afaceri Radu Ouatu au intrat de câteva zile cu buldozerele pe fosta platformă. Cel târziu până la sfârşitul lunii iulie, din fosta fabrică vor mai rămâne doar clădirile administrative şi cele în care funcţionau mălţăria şi orzăria.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO