ZF 24

Liviu Nistoran, Evolio: Dacă am avea acces la finanţare, am ataca mai puternic pieţele din jur

Liviu Nistoran, Evolio: Dacă am avea acces la...

Autor: Adrian Seceleanu

22.01.2014, 19:31 992

Compania locală Televoice, care oferă diferite produse electronice - printre care tablete PC-uri şi smartphone-uri sub brandul Evolio -, s-ar extinde pe alte pieţe din jur dacă băncile ar fi mai flexibile şi ar oferi finanţare, a declarat în cadrul unei conferinţe Liviu Nistoran (foto), director general şi proprietar al companiei.

„Noi avem o problemă cu finanţarea, nu reuşim să facem faţă nici cererii de pe piaţa locală. La finele anului trecut am lansat o tabletă pentru care stocul s-a epuizat într-o lună de zile şi trebuie să aşteptăm refacerea stocului pentru a relua vânzările. Dacă băncile ar fi mai flexibile am putea intra şi pe pieţe din jur, cum este Bulgaria, sau ţările din fosta Iugoslavia”, a spus Nistoran.

Televoice a vândut anul trecut aproximativ 90.000 de tablete şi estimează că va comercializa peste 100.000 şi în acest an. Compania a lansat ieri un nou model de tabletă, X8 Fusion, cu ecran de 7,85 inchi, căreia îi poate fi ataşată şi o tastatură, cu sistem de operare Google Android 4.2, procesor Rockchip RK3188T, la o frecvenţă de 1,4 GHz şi conexiuni Wi-Fi şi Bluetooth, cu un preţ de aproximativ 170 de euro.

Compania estimează vânzări de mii de unităţi pentru acest model. Anul trecut, compania a avut afaceri de aproximativ 6 mil. euro şi un profit operaţional (EBITDA) care a reprezentat 10% din venituri, a spus Nistoran. Piaţa locală de tablete PC, evaluată la 1 mil. unităţi în acest an, este dominată de Apple şi Samsung pe segmentul de top, în timp ce peste 50% din numărul de unităţi vândute sunt livrate de jucătorii locali, respectiv Allview, E-Boda, Evolio, Itab, Serioux, Smailo şi Utok.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 23.01.2014

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO