ZF 24

A patra zi de război în Israel: Guvernele trimit avioane în capitala Israelului pentru repatrierea cetăţenilor, după ce majoritatea companiilor aeriene comerciale şi-au suspendat zborurile în urma atacului grupării Hamas. Germania, Franţa şi Canada se numărăr printre ţările care trimit avioane la Tel Aviv

A patra zi de război în Israel: Guvernele trimit...

Autor: Andrei Şerbănescu

11.10.2023, 12:24 109

Un număr tot mai mare de guverne trimit avioane în Israel pentru a-şi evacua cetăţenii din ţară, după ce majoritatea companiilor aeriene comerciale şi-au suspendat operaţiunile în urma atacului surpriză comis de militanţii Hamas în weekend, raportează Bloomberg.

Ministerul de Externe al Germaniei a declarat marţi că intenţionează să opereze joi şi vineri zboruri închiriate de la Deutsche Lufthansa AG pentru a ajuta la evacuarea cetăţenilor. Air France va trimite joi un Boeing Co. 777-300 cu 381 de locuri la Tel Aviv pentru a prelua cetăţenii francezi într-un zbor de întoarcere de o zi.

De asemenea, guvernul canadian plănuieşte să acorde asistenţă canadienilor care vor să plece din Tel Aviv în următoarele zile, folosind avioane ale forţelor armate canadiene, a anunţat marţi ministrul afacerilor externe, Melanie Joly, potrivit CTV News.

„Guvernul canadian va oferi aceste zboruri cetăţenilor canadieni, soţiilor şi copiilor lor; precum şi rezidenţilor permanenţi canadieni şi familiilor lor", a declarat Joly. "Ţin să vă informez că în prezent căutăm cu seriozitate o serie de măsuri suplimentare pentru cei care nu pot ajunge la aeroportul din Tel Aviv".

Israelul şi-a intensificat marţi ofensiva asupra Fâşiei Gaza ca răspuns la un atac fără precedent al Hamas, extinzând mobilizarea rezerviştilor la 360.000 de persoane, conform Yahoo News.

Armata a declarat că a recâştigat controlul asupra graniţei cu Gaza şi asupra zonelor pe care Hamas le-a atacat în sudul Israelului.

Se aşteaptă ca războiul, care a dus la cel puţin 1.900 de victime de ambele părţi, să se intensifice. Atacul din weekend, despre care Hamas a spus că a fost o răzbunare pentru înrăutăţirea condiţiilor în care se află palestinienii sub ocupaţia israeliană, a înflăcărat determinarea Israelului de a zdrobi influenţa grupului în Gaza.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO