ZF 24

Problemele politice ameninta disciplina fiscala din Romania, spune economistul-sef al BERD

20.05.2007, 13:39 17

Agitatia politica ameninta performantele fiscale ale unor tari est-europene, precum Romania, Ungaria si statele baltice, a declarat pentru Reuters economistul sef al Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), Erik Berglof.
Romania, Ungaria si tarile baltice sunt statele din Europa de Est cu cele mai mari riscuri privind mentinerea disciplinei fiscale, a aratat economistul-sef al BERD.
"Vestile bune pentru regiune nu sunt universale, intrucat agitatia politica submineaza performantele fiscale in unele state. Romania, Ungaria si tarile baltice sunt considerate, in unanimitate, cele mai vulnerabile", a aratat Berglof, inaintea intrunirii anuale a Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), progrmata pentru duminica la kazan (Rusia).
"Disciplina fiscala este deseori o provocare cand exista conflicte politice intr-un stat. Consider ca Romania este un asltfel de exemplu", a adaugat oficialul BERD.
BERD prognozeaza pentru Romania un deficit bugetar de 2,5% din Prodului Intern Brut (PIB), fata de 1,9% in 2006, conform metodologiei europene, respectiv 1,7% conform metodologiei romanesti. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO