ZF 24

Stocurile de carbune, suficiente pentru a suplini oprirea centralelor Cernavoda si Portile de Fier

28.06.2007, 00:00 19

Companiile miniere ar putea majora extractia de carbune pentru producerea de energie in termocentrale, care au stocuri suficiente pentru a compensa deficitul de electricitate produs de eventuala oprire a reactorului de la Cernavoda si a hidrocentralelor Portile de Fier (PdF), din cauza secetei.
Stocurile de carbune destinate pentru producerea de electricitate in complexurile energetice din Oltenia - Turceni, Rovinari si Craiova - si in termocentrale se situeaza la un nivel normal pentru aceasta perioada din an, a declarat, astazi, directorul general al Directiei Generale pentru Resurse Minerale din cadrul Ministerului Economiei si Finantelor (MEF), Sorin Gaman.
MEF va realiza, maine, cu Dispecerul Energetic National (DEN), o simulare a situatiei de oprire a productiei de energie la reactorul nuclear si la hidrocentralele Portile de Fier, ca urmare a debitelor reduse ale Dunarii.
Hidroelectrica, care opereaza unitatile de la Portile de Fier, este cel mai mare producator de energie electrica din Romania, reprezentand circa 30% din consumul national, in timp ce reactorul nuclear de la Cernavoda furnizeaza 9-10% din necesar. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO