ZF 24

Un avion de pasageri rus s-a indreptat spre Viena, in ciuda inchiderii spatiului aerian austriac

Foto: AFP

17.04.2010, 16:00 21

Un avion de pasageri A321, apartinand companiei ruse UralAirlines, pe ruta Moscova-Roma, a aterizat pe un aeroport dinViena, in ciuda faptului ca inchidera spatiului austriac a fostanuntata inca de vineri seara, a anuntat autoritatea de control atraficului aerian din Austria, citata de

Les Echos

.

"Cum spatiul aerian din nordul Italiei a fost inchis, trebuia caacest avion sa aterizeze undeva cat mai aproape de zona de interesa pasagerilor", a declarat Peter Schmidt, purtator de cuvant alAustro Control.

Aparatul a zburat la joasa altitudine, fara a lua in consideraremasurile de interdictie luate ca urmare a norului de cenusavulcanica ce a acoperit cerul Austriei.

"Nu stim de ce pilotii acestui avion nu au fost informati cuprivire la inchiderea spatiilor aeriene", a mentionat Schmidt.

Mai multe tari survolate de aparat intre capitala rusa si ceaitaliana si-au inchis spatiul aerian vineri sau sambatadimineata.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO