ZF 24

Vodafone raportează o creştere a vânzărilor peste estimările analiştilor şi numeşte un nou director financiar pentru a-şi consolida activitatea din Germania

Vodafone raportează o creştere a vânzărilor peste...

Autor: Andrei Şerbănescu

24.07.2023, 15:35 108

Vodafone Group Plc a raportat pentru primul trimestru o creştere a veniturilor din servicii care a depăşit aşteptările analiştilor şi a numit un nou director financiar pentru a-şi consolida activitatea din Germania, aflată în dificultate, scrie Bloomberg.

Veniturile din servicii au crescut cu 3,7% în primul trimestru faţă de anul precedent, a anunţat luni compania într-un comunicat oficial, depăşind estimarea medie de 2,9% a analiştilor dintr-un sondaj Bloomberg. Afacerea a fost susţinută de forţa diviziei sale pentru întreprinderi, căreia Margherita Della Valle, proaspăt numită director general, i-a acordat prioritate, precum şi de creşterea operaţiunilor sale din Africa. 

Cu toate acestea, piaţa germană a companiei, cea mai mare operaţiune a acesteia, se anunţă a fi una dintre cele mai mari provocări pentru Della Valle, care încearcă să redreseze creşterea stagnantă a Vodafone. Reprezentând aproape o treime din vânzări, Germania a raportat venituri trimestriale din servicii care au scăzut cu 1,3% faţă de anul trecut. Aceasta a fost a cincea scădere trimestrială consecutivă a unităţii. 

Afacerea din Germania a suferit din cauza unor paşi greşiţi din punct de vedere strategic, inclusiv introducerea defectuoasă a unui nou sistem IT pentru a se conforma reglementărilor locale, pe care fostul director general Nick Read l-a apreciat ca fiind „greoi", implementare care a dus la o pierdere de clienţi semnificativă. 

Vodafone l-a numit pe Luka Mucic, un director executiv cu vechime la compania germană de software pentru întreprinderi SAP SE, pentru a deveni directorul său financiar începând cu luna septembrie, potrivit unei declaraţii separate de luni. Preşedintele Vodafone, Jean-François van Boxmeer, a menţionat experienţa lui Mucic pe piaţa germană de afaceri ca fiind un punct forte.

Acţiunile au crescut cu 3,1%, la 75,77 pence, în tranzacţiile de la Londra, la ora 8:06.

Vânzările Vodafone pe alte pieţe europene cheie, inclusiv în Italia şi Spania, s-au redus mai lent decât în trimestrele anterioare. Vânzările din Marea Britanie au crescut în urma majorării preţurilor.

Vodafone Business a înregistrat o creştere a veniturilor la 4,5%, de la 2,9% în trimestrul al patrulea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO