ZF News

(P) Microsoft şi SAP, parteneriat pentru inovaţie şi cloud. Migrarea sistemelor SAP în Azure permite companiilor accelerarea călătoriei spre digitalizare şi creşterea productivităţii

(P) Microsoft şi SAP, parteneriat pentru inovaţie şi...

Autor: Publicitate

04.10.2022, 08:00 189

În prezent, tehnologiile avansate precum cloud-ul, machine learning şi inteligenţa artificială oferă organizaţiilor şi companiilor din întreaga lume posibilitatea de a explora noi orizonturi. Iar toate aceste tehnologii se bazează pe inovaţie. Cu un ecosistem vibrant de parteneri, Microsoft creează inovaţie furnizând produse şi servicii care ne îmbunătăţesc viaţa zilnic şi au potenţialul de a schimba lumea.

Microsoft şi SAP, partenerul său pentru inovaţie şi cloud, lucrează pentru a ajuta companiile din întreaga lume să-şi accelereze călătoria spre digitalizare, creşterea productivităţii şi construirea unei rezilienţe scalabile, valorificând puterea cloud-ului. Migrarea în Microsoft Azure permite firmelor să acorde prioritate inovaţiei, generând impact în întreaga organizaţie, dar şi la nivelul partenerilor de business.

Microsoft Azure s-a dovedit a fi alegerea perfectă pentru Bartrom, furnizor de dispozitive mecanice şi servicii adiacente către companii din ţară, după ce firma s-a confruntat cu întreruperi imprevizibile în furnizarea energiei electrice, care au oprit sistemul de planificare a resurselor întreprinderii (ERP) ce se afla în locaţia sa timp de mai multe zile.

“Decisesem deja să folosim SAP Business One ca noul nostru sistem ERP. Aşa că am început să căutăm un mediu sigur şi flexibil pentru a-l implementa. Acum, datorită trecerii la Azure, beneficiem de gateway-uri extrem de sigure pentru acces de la distanţă. Timpul de încărcare a datelor este cu 80% mai rapid în comparaţie cu cel al unui server local. Iar informaţiile sunt transmise cu 70% mai repede datorită capacităţii sporite a maşinilor virtuale. Ambele ne oferă un avantaj competitiv real, deoarece putem implementa o aplicaţie sau un serviciu mult mai rapid.”, a declarat Lucian Bagherea, CEO Bartrom.

Compania românească a reuşit, astfel, să reducă din costuri şi să scaleze, Bartrom integrând ulterior magazinul online cu SAP, pentru a oferi clienţilor acces mai rapid la preţuri, stocuri şi comenzi, toate în timp real.

O altă companie care a optat pentru migrarea sistemului SAP în Microsoft Azure, pentru a creşte productivitatea şi a reduce din costuri este Darnitsa, unul dintre cei mai importanţi producători de produse medicale din Ucraina. Compania ucraineană şi-a început călătoria spre transformare digitală implementând, mai întâi, Microsoft Office 365, care s-a dovedit soluţia potrivită pentru creşterea productivităţii angajaţilor. Următorul pas spre sporirea agilităţii a fost migrarea sistemului SAP către Azure, care a condus la reducerea cu 60% a costurilor cu depozitarea şi cu 50% a costurilor la nivelul întregii organizaţii.

"Tehnologiile digitale înseamnă mai mult decât implementarea de produse sau achiziţionarea de echipamente; este despre schimbarea mentalităţilor. Flexibilitatea, fiabilitatea şi eficienţa costurilor, pe de o parte, şi simplitatea şi uşurinţa de implementare, pe de altă parte, au fost elementele care ne-au convins să alegem Azure. Cu platforma Microsoft, am descoperit un mod mai durabil, mai eficient şi mai profitabil de a face afaceri. În plus, am obţinut o îmbunătăţire cu 30% a performanţei sistemului IT", a declarat Andrei Romanenko, CIO Darnitsa.

Microsoft Azure oferă SAP, dar şi celorlalţi parteneri din cadrul ecosistemului creat de Microsoft, o platformă scalabilă şi flexibilă necesară pentru stabilirea de conexiuni sigure şi protejarea datelor, dar şi atingerea obiectivelor de fiabilitate şi performanţă stabilite. Soluţia Microsoft permite organizaţiilor optimizarea costurilor în timpul şi după procesul de migrare în cloud, îmbunătăţirea rezultatelor afacerii prin obţinerea de predicţii de informaţii în timp real, creşterea în agilitate, prin îmbunătăţirea capacităţii de răspuns.

Pe 6 octombrie, Microsoft va fi alături de partenerul SAP la evenimentul SAP Discovery Day - un caleidoscop de experienţe, care marchează împlinirea a 20 de ani de prezenţă a companiei germane în România şi 50 de ani la nivel global. Evenimentul organizat la The Face Convention Center din Bucureşti va aduce în prim-plan cele mai noi trenduri din industrie în ceea ce priveşte transformarea digitală şi inovaţia, dar şi experienţele şi poveştile de succes ale celor care contribuie la dezvoltarea companiei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO