Ziarul de Duminică

O carte clasică de business/ de Ziarul de duminică

O carte clasică de business/ de Ziarul de duminică

Autor: Ziarul de Duminica

04.06.2015, 23:51 205

Patrick Lencioni

Cinci tentaţii ale unui CEO

Editura Litera

Traducere din limba engleză de Mariana Piroteală

În colecţia de cărţi „CEO must read” de la editura Litera a apărut un nou volum: „Cinci tentaţii ale unui CEO” de Patrick Lencioni (după bestsellerul de anul trecut, „Avantajul”). O „lectură pentru oamenii de afaceri sătui de jargon şi de modele strategice complicate” – The Wall Street Journal.

Atunci când lucrurile merg prost pentru o organizaţie, cel care ar trebui să-şi asume în primul rând vina este CEO-ul. Dar câţi dintre lideri au curajul de a face acest lucru, analizându-şi comportamentul managerial pentru a descoperi şi înlătura disfuncţiile?

Patrick Lencioni foloseşte o modalitate simplă şi convingătoare pentru a descrie câteva tipare de comportament ce le pun probleme conducătorilor de organizaţii mai mici sau mai mari, din diferite domenii de activitate, arătându-le care sunt principalele cauze ale eşecului şi oferindu-le un model de autoevaluare ce îi va ajuta să devină lideri şi manageri mai buni.

 

Tentaţia 1: Alegerea statutului în locul rezultatelor

Tentaţia 2: Alegerea popularităţii în locul responsabilităţii

Tentaţia 3: Alegerea certitudinii în locul clarităţii

Tentaţia 4: Alegerea armoniei în locul conflictului

Tentaţia 5: Alegerea invulnerabilităţii în locul încrederii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO