Auto

Data de introducere a noii taxe auto şi de restituire a banilor a devenit incertă

Data de introducere a noii taxe auto şi de restituire a banilor a devenit incertă

Autor: Mediafax

18.06.2011, 16:17 954

Data de aplicare a noii taxe auto şi de începere a procedurilorde restituire a banilor pentru proprietarii de maşini a devenitincertă, deoarece termenul de 1 iulie 2011 a fost eliminat dinproiectul de lege, care nu poate intra în dezbaterea Parlamentuluidecât spre finalul anului, informează Mediafax.

Proiectul de lege privind noua taxă auto prevedea, în formaredactată vineri, ca taxa să fie redusă cu circa 30% de la 1 iulie2011, dată de la care să înceapă şi procedurile de restituire aunei diferenţe de bani către proprietarii de maşini dejaînmatriculate în ţară.

Proiectul indica astfel în mod distinct că noile reguli vorintra în vigoare la 1 iulie 2011, deşi aceasta presupunea inclusivobţinerea aprobării Parlamentului într-un interval extrem de scurt,de doar două săptămâni, în condiţiile în care vacanţa parlamentarăîncepe în luna iulie. Urgenţa emiterii actului normativ era însăexplicată în document atât prin nevoia reducerii nivelului depoluare, dar şi prin evitarea unor sancţiuni din partea ComisieiEuropene, prin abrogarea de urgenţă a OU 50/2008 privind taxa auto.Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO