Auto

Dealerul de autoutilitare Protruck: Căutăm un investitor strategic

Dealerul de autoutilitare Protruck: Căutăm un investitor strategic

Autor: Andreea Neferu

12.11.2012, 00:07 1113

Cătălin Ghiţă, acţionarul majoritar al Protruck Center, distribuitor pe piaţa locală al vehiculelor comerciale Iveco şi al echipamentelor de construcţii New Holland, spune că ia în calcul aducerea unui investitor în acţionariatul companiei, care anul trecut a avut afaceri de 20,5 mil. euro.

"Ceea ce este absolut obligatoriu - şi de asta ne ocupăm în exact această perioadă - este atragerea în acţionariatul companiei a unui investitor strategic major, care să aducă un nou impuls acitvităţii, atât financiar, cât şi organizaţional", a declarat Cătălin Ghiţă, director general şi acţionar majoritar al Protruck Center. Întrebat la cât evaluează compania, dacă există discuţii sau negocieri privind aducerea unui investitor sau dacă va face majorare de capital sau va vinde din acţiuni, Ghiţă a spus că procesul va fi unul de durată, care momentan este într-o fază "extrem de incipientă". Ghiţă deţine 81% din acţiunile Protruck Center.

Compania estimează că va înregistra anul acesta o cifră de afaceri de 18 mil. euro, în scădere de la circa 20,5 mil. euro anul trecut, potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO