Auto

Producţia modelului Sandero, minus 50%

Producţia modelului Sandero, minus 50%

Autor: Bogdan Alecu

29.11.2010, 23:59 51

Automobile Dacia a redus producţia modelului Sandero cu aproape60% în luna octombrie, până la un nivel de circa 7.400 de maşini,potrivit statisticilor Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilorde Automo­bile (APIA).

Este cea de-a treia lună con­se­cutivă de producţie în carecadenţa modelului de clasă mică lansat la Salonul Auto de la Genevadin 2008 înregistrează un declin mai mare de 40% şi totodată ceamai mare înregistrată de un model Dacia, faţă de Logan, a căruiproducţie a scăzut treptat în ultimii ani, pe măsură ce au fostlansate noi modele. Pe piaţa locală Sandero este modelul Dacia cucele mai mici vânzări, fiind depăşit la zece luni inclusiv deSUV-ul Duster lansat în mai.

Pe fondul programelor "Rabla" din Franţa şi Germania de anultrecut, producţia lui Sandero ajunsese în septembrie 2009 la unnivel record de 18.200 de unităţi lunar, dintr-un total de 36.400de autovehicule.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO