Auto

Vicepreşedintele Ford Europa: B-Max scade, dar mai puţin decât ne aşteptam

Vicepreşedintele Ford Europa: B-Max scade, dar mai...

Autor: Bogdan Alecu

06.10.2014, 00:06 302
Joe Bakaj, vicepreşedinte în cadrul Ford Europa, responsabil de dezvol­ta­rea noilor modelelor, spune că B-Max, mono­vo­lumul de clasă mică produs de Ford la Craiova, are rezultate mai bune decât aşteptările iniţiale ale companiei.
 
98-99% din producţia de B-Max de la Craiova ia calea exportului, cererea fiind pe o pantă descendentă în 2014 pen­tru acest model. Cu toate acestea, scă­de­rea nu a fost atât de abruptă pre­cum se aş­tepta com­pania. Potrivit date­lor sta­tis­tice centralizate left-lane.com, un site de specialitate al in­dus­triei auto, B-Max a fost cel de-al pa­trulea cel mai bine vândut mo­del pe seg­ment în Europa, cu 31.520 de maşini livrate în primul se­mes­tru, în scă­dere cu 18% faţă de pe­rioa­da similară a anului trecut, în con­diţiile în care seg­men­tul a crescut per total cu 8%, sus­ţi­nut în primul rând de mo­de­le pre­cum Fiat 500L şi Nissan Note, ocu­­pan­te­­le pri­me­lor două poziţii.
 
„Suntem OK cu vân­zările înre­gis­tra­te în acest moment de B-Max. Cota sa din seg­men­tul său este una bună şi de la în­ceput am avut o cotă peste estimările ini­­ţiale. Desigur, este de aşteptat ca pe mă­­sură ce un model îmbărâneşte, şi vânzările sale să se reducă“, a spus vicepreşedintele Ford.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO