Bănci și Asigurări

Aproape 70.000 de persoane au îngroşat rândul restanţierilor în august faţă de anul trecut

Aproape 70.000 de persoane au îngroşat rândul...

Autor: Liviu Popescu

30.09.2015, 16:00 67

Numărul persoanelor fizice care figurează cu întârzieri mai mari de 30 de zile la plata ratelor la credite a ajuns în august la aproximativ 719.000 de restanţieri, în creştere cu aproape 70.000 de persoane, şi a atins maximul ultimilor doi ani, potrivit BNR.

Tendinţa ascendentă a nu­mă­rului restanţierilor ca­rac­teristică ultimelor 12 luni reprezintă o situaţie pa­ra­doxală în condiţiile în care economia şi salariile au crescut în acest interval de timp, iar costul finan­ţării s-a redus, în unele cazuri dobânzile ajungând chiar la minime istorice.

Totuşi, analiştii spun că avansul pe care îl înregistrează numărul restan­ţie­ri­lor în perioadele tipice pentru con­cedii, cum sunt lunile de iarnă şi mai ales cele de vară, este unul care ţine de sezonalitate având în vedere că mulţi clienţi persoane fizice ai băncilor pre­feră să sară peste plata ratelor la credite şi preferă să-şi plătească vacanţele.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO