Bănci și Asigurări

Brokerii de asigurări au încasat 42 mil. euro în primul trimestru după ce au negociat mai dur nivelul comisioanelor

Foto Shutterstock

Autor: Ciprian Botea

06.06.2013, 21:38 218

Brokerii de asigurări au obţinut în primul trimestru venituri de 188 milioane de lei (42 mil. euro) din negocierea contractelor de asigurare, în creştere cu aproape 18%, respectiv cu trei puncte procentuale peste creşterea volumului de prime intermediate, ceea ce înseamnă că au negociat mai strict cu asigurătorii nivelul comisioanelor primite.

Volumul primelor intermediate a crescut cu mai puţin de 15% în primele trei luni şi a ajuns la 949 milioane de lei (217 mil. euro), potrivit datelor Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF). Gradul de intermediere a crescut cu şase puncte procentuale faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, până aproape de 45%, în condiţiile în care la nivel agregat vânzările asigurătorilor s-au contractat cu aproape două procente în perioada ianuarie-martie.

Rolul brokerilor a crescut în ultimii ani în condiţiile în care clienţii au încercat să-şi reducă costurile cu asigurările şi au apelat la brokeri, care au putere mai mare de negociere în relaţia cu asigurătorii. Totodată, mulţi asigurători au trecut printr-un proces de restructurare în criză şi au închis o parte din reţeaua de vânzări din teritoriu. Brokerii au obţinut în primul trimestru venituri totale de 194 milioane de lei (43 mil. euro).

Acest articol a apărut în ediţia tiparită a Ziarului Financiar din data de 07.06.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO