Bănci și Asigurări

Eureko a subscris prime de 5 milioane de euro în S1

Eureko a subscris prime de 5 milioane de euro în S1

Foto Silviu Matei

Autor: Adrian Dumitrache

19.09.2012, 00:00 141

Eureko, un jucător de talie mică din piaţa asigurărilor de viaţă, a subscris prime de 21,4 mil. lei (circa 4,9 mil. euro) în primul semestru, în scădere cu 0,6% faţă de iunie 2011, în timp ce industria asigurărilor a urcat cu aproape 3%.

"A fost un prim semestru dificil, mai ales din cauza turbulenţelor venite din pieţele financiare. Economia este încă într-o perioadă în care toate companiile, indiferent de domeniul de activitate, funcţionează cu mari dificultăţi", a declarat Frans van der Ent, directorul general al Eureko.

Piaţa asigurărilor generale şi de viaţă a crescut cu 2,7% în primele şase luni, la 4,13 mld. lei, pe fondul avansului subscrierilor din poliţe de asigurări generale cu 3,5%, potrivit datelor centralizate de CSA. Potrivit Eureko, primele subscrise de companie pe segmentul asigurărilor de viaţă au înregistrat o creştere de 0,3%, la 15,4 mil. lei. Pe segmentul de asigurări de sănătate, veniturile au scăzut cu 2,5%, la circa 6 mil. lei. Eureko este parte a grupului financiar olandez Achmea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO